×

Mit okoz a stressz?

A stressz hatására túlterheltnek érezzük magunkat, kicsúszik az irányítás a kezeink közül.

 

Lehet, hogy gyermekei, családja túl nagy igényeket támasztanak, túl nagy a munkahelyi nyomás, kapcsolataiban nehézségei adódnak, vagy betegség, pénzügyi gondok terhelik? Személyiségünk jellemzői, mint például a túl magas elvárások önmagunkkal szemben, a tökéletességre való törekvésünk, vagy a változásokat elkerülő magatartásunk, inkább veszélyt jelent, mint lehetőséget a stressz okozta problémák megoldása terén.

 Együtt élni stresszel…

Úgy tűnik, hogy nincs semmi, amit a stressz ellen tehetünk. A karrier vagy a család iránti felelősség mindig jelen lesz az életünkben, és a számlák is ugyanúgy sorjáznak majd nap mint nap, sőt a nap sem fog több mint 24 órából állni hogy mindent elintézhessünk. Viszont léteznek olyan módszerek, amelyekkel jobban megbirkózhatunk a stresszel a mindennapokban. Az egészségügyi szakemberek az un. „stressz menedzsmentet” ajánlják a stresszes élethelyzetek kezelésére, ezzel megváltoztatjuk a stresszre adott reakcióinkat:

Változtassuk meg magát a helyzetet:

  • ELKERÜLÉS: tanuljunk meg NEM-et is mondani! Vegyük ki a felesleges, szétforgácsoló részeket a napi teendőink listájából!
  • VÁLTOZTATÁS: Tegyük fel magunknak a kérdést: nem reagálunk-e túlzottan? Meg kell tanulnunk a stresszre adott fizikai és érzelmi reakcióink mérséklését! Ha megtanuljuk kezelni a stresszes helyzetet, felülemelkedhetünk rajta!

Változtassuk meg a reakcióinkat:

  • ALKALMAZKODÁS: Reális célok kitűzésével, önismeretünk fejlesztésével, sokkal jobban tudunk alkalmazkodni!
  • ELFOGADÁS: Ahelyett, hogy folyamatosan panaszkodunk a barátainknak, inkább válasszunk aktív, „stressz oldó” tevékenységeket! Fizikai módszerek alkalmazása, például mély lélegzés vagy zeneterápia hatékony a stressz ellen! Iktassuk be mindennapjainkba a testmozgást, kerékpározást, úszást, sétákat vagy akár a kertészkedést! Hagyjuk el, vagy legalább mérsékeljük a dohányzást, kávézást, törekedjünk az érzelmi állapotunk stabilizálására, töltsünk több időt barátainkkal, családunkkal!

 

  • A Vitango®-t jellemző kettős hatás megkülönbözteti azoktól a készítményektől, amelyek vagy csak a hangulatot befolyásolják - főleg nyugtató hatásúak -, vagy az olyan termékektől is, amelyek csak felpörgetnek.
  • Ellentétben egyes szintetikus hatóanyagokkal, a Vitango® nem álmosít, nem addiktív, nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel és nagyon jól tolerálható akár hosszú távon is.
  • 18 év feletti felnőttek és időseknek ajánlott!
  • Hagyományos növényi gyógyszer a Dr. Willmar Schwabe Pharmaceuticals, a növényi gyógyszerek fejlesztésében egyik világelső gyógyszergyár terméke.

 

Vissza