×

EGb 761®

A Ginkgo Biloba az egyik leghosszabb életű fa a világon, akár ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek, s ráadásul nagyon ősi faj is, mintegy 200 millió évvel ezelőtt a földtörténeti őskorban fejlődhetett ki.

Tebofortan_1

 

Az EGb 761® a ginkgo biloba leveleiből speciális eljárással előállított standardizált kivonat. 

Orvosi célokra a Ginkgo levelének kivonatát használják, azonban nem minden összetevő hat jótékonyan.  A levélben lévő ginkgolsavnak például allergizáló és toxikus hatásai is lehetnek, ezért nem ajánlott teát főzni a levélből.

Az EGb 761® (extractum ginkgo biloba) a ginkgo biloba leveleiből speciális eljárással előállított standardizált kivonat. Dr. Willmar Schwabe 1960-as években felfedezte, hogy a ginkgo levelében található bizonyos anyagok különösen hatásosak az agysejtekre. Annak érdekében, hogy ez a felismerés a gyógyászatban is hasznos legyen, egy több mint 24 lépcsős szabadalmazott eljárást fejlesztett ki, amelyben a hatékony összetevők (ginkgo flavon glikozidok, terpén laktonok) magas aránya és a káros összetevők (toxikus ginkgolsav) minimális koncentrációja garantált. Az EGb 761® a Tebofortan® hatóanyaga!

A hasonló hatóanyagok minden ginkgo növényből kinyerhetők, de a  Tebofortan® különleges kivonata hatékonyság és tolerálhatóság tekintetében nem helyettesíthető automatikusan más ginkgo készítménnyel!

 

  • Garantált minőségű növényi eredetű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer

  • Megemelt hatóanyag tartalom, 120 mg tablettánként
  • Egyszerű adagolás: akár napi 1 tabletta elegendő lehet
  • Jól tolerálható, nagyon ritkán okoz mellékhatást

Vissza