×
A nyugalom egyensúlya
Levendula
Lavekan_levendula_nyugtató_gyógynövény

Lavekan lágy kapszula  

 

Lágy kapszulánként 80 mg Lavandula angustifolia Miller, aetheroleumot (levendulaolajat) tartalmaz.

 

Levendula
Lavekan_levendula_nyugtató_gyógynövény

A Lavekan® enyhíti a folyamatos aggodalmat, oldja a feszültséget, segít az ellazulásban és a pihentető alvásban. Hatóanyaga a levendulaolaj standardizált kivonata mely speciális kivonatot egyéb levendulakészítmények nem tartalmaznak. A hosszú távon is biztonságos, nem szedatív lágy kapszula már 12 éves kortól alkalmazható napi 1 tabletta mennyiségben.

 

Lavekan_alvás_elősegítésére_gyógyszer

 

RECEPT NÉLKÜL KAPHATÓ A GYÓGYSZERTÁRAKBAN

 
Kérjük kattintson valamelyik patikai webshop logójára!

     benuLogo Medexpressz EMpatika  SIPpatika

 

Lavekan. A nyugalom egyensúlya

 

 

A Lavekan enyhíti a mentális stressz tüneteit éjjel-nappal, a nap 24 órájában.

 

 

 

Levendula a 2018-as év gyógynövénye

A valódi levendula napjaink egyik legnépszerűbb gyógynövénye. Hatásosságát nyugtalanság és álmatlanság kezelésében tudományos bizonyítékok is igazolják.

 

Kiknek ajánljuk a Lavekan-t?

 

Lavekan_mentális_stressz_ellen_betegprofil_4_új
Lilla 12 éves kiskamasz. „Lilla sokszor nem tud nyugodtan aludni. Nemrég kezdte az új iskolát, még keresi a helyét. Úgy látom, hogy nyugtalan, ingerlékeny, miközben szeretne jól teljesíteni. Közben már kiskamasz is, annak minden nehézségével.”
Olvasson tovább >>>

 

Lavekan_nyugtalanságra_gyógyszer_betegprofil_1
Kriszti 39 éves anyuka, projekt menedzser. „Állandóan szorongok, belső feszültséget érzek, ami miatt nem alszom jól, kimerült vagyok. A kimerültség pedig ingerlékennyé és szétszórttá tesz. Állandóan aggódok és attól tartok, hogy nem felelek meg az emberek elvárásainak.”
Olvasson tovább >>>

 
Lavekan_alváselősegítésére_gyógyszer_betegprofil_2
Péter 48 éves apuka, alkalmazott. „Nem tudom abbahagyni a pénzügyi helyzetemen való gondolkodást, éjjel-nappal zakatolnak a gondolataim, és emiatt nehéz összpontosítani más dolgokra. Nyugtalan vagyok és ideges. Nem találom a belső nyugalmat.”
Olvasson tovább >>>
 
Lavekan_mentális_stressz_ellen_betegprofil_3_új
Ildikó, 69 éves nyugdíjas. „Egyre inkább aggódok a családom és a saját egészségem miatt: továbbra is jól lesz mindenki? Mennyi ideig maradok egészséges? Zakatolnak a gondolataim, már nem nyugszanak le maguktól, nyugtalan vagyok és aludni sem tudok.”  
Olvasson tovább >>>
 

Mentális egészség tippek

 

A stressz csökkentheti bizonyos, korábban kedvelt tevékenységek iránti lelkesedésünket, a mindennapi hobbitevékenységektől kezdve egészen a szexig. A helytelen táplálkozás, kevés testmozgás pedig csak erősíti a tüneteket, ez pedig szorongáshoz vezethet.

 

Szerencsére számtalan olyan technika létezik a stressz kezelésére, amelyeket a mindennapokban is gyakorolhatunk. Ezekkel a módszerekkel felvértezve, sokkal hatékonyabban szállhatunk szembe a stresszel:

 

1. Gazdálkodjunk az idővel!

A stressz egyik kiváltó tényezője az idő, pontosabban a határidők okozta nyomás, amivel nap mint nap szembesülünk. Annak ellenére, hogy a legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy az idő adta korlátok a munkahelyi negatív érzéseink legfőbb okai, csak kevesen kezeljük tudatosan.

 

2. Írjunk listákat!

A „to do list” feladatok és határidők gyűjteménye, van, akinél egy precízen vezetett lista, van, akinél papírfecnik sorozata. Az, hogy ki és milyen formában használja abszolút egyénfüggő, a kezelésének és vezetésének célja viszont a stressz csökkentése, hiszen ennek köszönhetően napjainkat pontosabban meg tudjuk tervezni, időnkkel okosabban tudunk bánni.

 

3. Relaxáljunk!

Számtalan meditációs gyakorlat, relaxációs technika létezik, amely valóban hatékonyan segít a kikapcsolódásban.

 

4. Mozogjuk ki magunkból a feszültséget!

A sport az egyik legtermészetesebb módja a feszültség levezetésének. Azon kívül, hogy a mozgás az egész testre pozitív hatással van, számos összefüggés bizonyítja a stresszcsökkentő hatását is. A feszültség és a stressz ellen éppen a mozgás a legjobb gyógyszer, legyen szó aerobikról vagy súlyzós edzésről, a stresszoldó hatás biztosított. Ha a testmozgást meditációval is ötvözzük, az eredmény még sokkal hatásosabb lesz.

 

Ahhoz, hogy a stressz szerepét a különféle testi tünetekkel kapcsolatban azonosítsuk, mindenképpen szakszerű kivizsgálásra és kezelésre van szükség. Erre pszichoszomatikus szemléletű orvosi és pszichoterápiás szakrendelésen van lehetőség. Ez azért is fontos, mert örökletes és alkati tényezők szerint más és más területeken alakulhat ki a terheléssel szembeni sérülékenység.

 

Tesztelje le mentális stressz szintjét!

 

 

 

 

HA TÖBB MINT 4-szer válaszolt Igennel, figyeljen oda jobban Önmagára, változtasson életmódján és konzultáljon Gyógyszerészével vagy Orvosával!

 

 

 

Lavekan lágy kapszula

levendulaolaj

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei két héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Lavekan lágy kapszula (továbbiakban: Lavekan kapszula) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Lavekan kapszula szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni a Lavekan kapszulát?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell a Lavekan kapszulát tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 1. Milyen típusú gyógyszer a Lavekan kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Lavekan kapszula a (mentális) stressz és kimerültség tüneteinek enyhítésére és az alvás elősegítésére alkalmazható hagyományos növényi gyógyszer.

Ez a készítmény hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó. 

 1. Tudnivalók a Lavekan kapszula szedése előtt

Ne szedje a Lavekan kapszulát:

Ha allergiás a levendulaolajra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére, vagy ha májkárosodásban szenved.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Ha a tünetek két hét alkalmazás után továbbra is fennállnak, vagy súlyosbodnak keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Gyermekek és serdülők

A Lavekan kapszula 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem alkalmazható, mivel a gyógyszer ebben a korcsoportban történő alkalmazásáról nem állnak rendelkezésre megfelelő adatok.

Egyéb gyógyszerek és a Lavekan kapszula

A Lavekan kapszula alkalmazása kapcsán más gyógyszerekkel fellépő kölcsönhatásokról nem számoltak be.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Lavekan kapszula terhesség és szoptatás időszakában történő alkalmazása elegendő adat hiányában nem ajánlott.

A termékenységre vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Lavekan kapszula közepes mértékben befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Az ilyen tevékenységek végzésekor a gyógyszer nem szedhető.

A Lavekan kapszula szorbitot tartalmaz.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 1. Hogyan kell szedni a Lavekan kapszulát?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A készítmény ajánlott adagja:

Felnőttek és 12 év feletti serdülőknek:

1 lágy kapszula naponta egyszer.

 

A lágy kapszulát elegendő mennyiségű folyadékkal (lehetőleg egy pohár vízzel), egészben kell lenyelni.

 

Az alkalmazás időtartama

Ha a tünetek két hét alkalmazás után továbbra is fennállnak, vagy súlyosbodnak keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

A Lavekan kapszulát 12 évesnél fiatalabb gyermekek nem szedhetik.

Ha az előírtnál több Lavekan kapszulát vett be

Túladagolási esetről nem számoltak be.

Ha elfelejtette bevenni a Lavekan kapszulát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, hanem folytassa a tabletta szedését a jelen betegtájékoztatóban leírtak szerint.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 1. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Gyakoriság nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

 • enyhe gyomor-bélrendszeri panaszok (például böfögés);
 • allergiás bőrreakciók.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti postai úton az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Magyarország, Postafiók 450, H-1372, Budapest címre, vagy elektronikusan a www.ogyei.gov.hu weboldalon keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 1. Hogyan kell a Lavekan kapszulát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Exp.) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 30°C-on tárolandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Lavekan kapszula?

 • A készítmény hatóanyaga kapszulánként: 80 mg levendulaolaj (Lavandula angustifolia, aetheroleum).
 • Egyéb összetevők: finomított repceolaj
 • Kapszulahéj: szukcinilezett zselatin; 85%-os glicerin; nem kristályosodó szorbit-szirup, kárminsav alumínium lakk (E 120); patentkék V alumínium lakk (E 131); titán-dioxid (E171).

Milyen a Lavekan kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Lavekan ovális, kékeslila, átlátszatlan lágy kapszula. A kapszula méretei: hossza körülbelül 11 mm, szélessége körülbelül 7 mm.

14, 28, illetve 56 db lágy kapszula PVC/PVDC/Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó:

 

Dr. Willmar Schwabe GmbH & Co. KG

Willmar-Schwabe-Str. 4

Karlsruhe 76227

Németország

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma

 1. június.

 Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.