×

Nátháról

 

Kaloba_termékcsalád_megfázásra_karikás

 

A közönséges nátha, vagy más néven a megfázás tünetei sokfélék lehetnek.

 

A nátha, vagy más néven a megfázás leggyakrabban a gyermekeket érinti, akár évi hat-nyolc alkalommal is megbetegedhetnek.

 

Az 5-7 nap alatt gyógyuló nátha, vagy más néven a megfázás időtartama gyógyszeres kezeléssel akár a felére is lerövidíthető. A helyesen megválasztott gyógyszer mellett fontos a sok pihenés, a bőséges folyadékfogyasztás, és a vitamindús étkezés. A közönséges nátha esetében is felléphetnek szövődmények, ezek elkerülésére a gyógyszerelés és a pár napos ágynyugalom biztosítása különösen fontos. Krónikus betegségeknél is fontos a nátha megfelelő kezelése, mivel az alapbetegségben állapotromlást idézhet elő.

 

Lényeges tudnunk, hogy a nátha, vagy más néven a megfázás vírus okozta megbetegedés, így az antibiotikumok alkalmazása felesleges. Az antibiotikumok használatával kapcsolatban az egyik leggyakoribb probléma, hogy a korábbról megmaradt gyógyszerrel egy később jelentkező megbetegedést kezelnek. Ennek azonban csak a baktérium okozta szövődmények esetében van értelme, hiszen a betegség kórokozója vírus, az antibiotikumra nem reagál, sőt káros az indokolatlan antibiotikumhasználat.

 

A szintetikus, recept nélküli gyógyszerekből - a tünetek sokfélesége miatt - többféle készítmény együttes alkalmazása az általános, vagyis tünetenként választunk különböző gyógyszereket. Így torokfertőtlenítőket, különféle láz- és fájdalomcsillapítókat, forró italporokat és egyéb nátha elleni készítményeket szedhetünk egyidőben. Többféle gyógyszer együttes szedésénél fokozottan kell figyelni arra, hogy ezek a gyógyszerek szedhetők-e egyszerre, mivel az együtt alkalmazott gyógyszerek nagyon gyakran kerülnek egymással kölcsönhatásba, ami azt jelenti, hogy az egyik gyógyszer hatása módosul az ugyanabban az időben bevett másik gyógyszer miatt.  Az ilyen kölcsönhatások kockázata a különböző, egyidőben szedett gyógyszerek számától, a bevett mennyiségektől, és az egyes gyógyszerek kölcsönhatási hajlamától függ. Ezek a kölcsönhatások lehetnek kedvezők, de általában káros, nemkívánatos hatások léphetnek fel az együttes szedés alkalmával! Mindez gyermekek és sok gyógyszert szedő idősebbek esetében fokozottan érvényes! A betegtájékoztatókból tájékozódhat az együttes szedésről és a nemkívánatos hatásokról!

 

A recept nélkül kapható szintetikus gyógyszerek a tüneteket csillapítják, viszont a betegség okát - ami a náthánál, vagy más néven a megfázásnál vírusfertőzés – nem tudják befolyásolni.

 

A recept nélkül gyógyszertárban megvásárolható gyógyszerek között megtalálhatóak a fitoterápiás, gyógynövény hatóanyagú gyógyszerek, amelyek hatékonyan alkalmazhatók a náthában. A Kaloba® termékcsalád tagjainak hatóanya egy gyógynövény, a pelargonium sidoides (dél-afrikai muskátli), a nátha, vagy más néven megfázás kezelésére ajánlott gyógyszerkészítmény! A Kaloba® termékcsalád egyszerre többféle tünetet képes orvosolni! A Kaloba® a magyar lakosság körében a legtöbbször választott pelargonium sidoides hatóanyagú gyógyszer!

 

Olvasson bővebben a Kaloba® termékcsaládról>>

 

Pelargonium sidoidest tartalmazó étrend-kiegészítők is vásárolhatók akár a gyógyszertárakon kívül is, fontos azonban tudnunk, hogy az étrend-kiegészítők csak a hagyományos étrend kiegészítésére szolgálnak és nem gyógyítanak! Ezek az étrend-kiegészítők nem azonosak a gyógyszerként regisztrált Kaloba®-val! Ez még akkor sem igaz, ha ezekre az étrend kiegészítőkre bizonyos gyógyhatást írnak le a reklámok! Az étrend-kiegészítőknél tilos a terméknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni, mivel ezek nem bizonyítottak!

 

Olvasson bővebben az étrend-kiegészítőkről>>

 

Vírusfertőzés megelőzésének céljából a legkülönfélébb „immunerősítő praktikákról”, vagyis az immunrendszert támogató módszerekről lehet hallani, ezek mögött legtöbbször azonban nincs semmiféle tudományosan megalapozott háttér. A meleg vizes és szappanos kézmosás igazoltan az egyik leghatásosabb módja a nátha megelőzésének.

 

  • Kaloba® termékcsalád hatékony a megfázás felső légúti tüneteire.
  • A  Kaloba® termécsalád igazi családi gyógyszer, a tradicionális cseppeket kisgyermekeknek és idősebbeknek, a szirupot gyermekeknek, a tablettát pedig serdülőknek és felnőtteknek ajánljuk!
  • A Kaloba® termékcsalád tagjainak napi adagolása a következő:

 Kaloba megfázásra adagolás