×

Fitoterápiával a nátha ellen

 

Kaloba_termékcsalád_megfázásra_karikás

 

A dél-afrikai muskátli, latin nevén a Pelargonium sidoides az Európai Gyógyszerkönyvbe a 20. században került be, mára az elismert hatásosságú gyógynövények közé tartozik. Pelargonium sidoides a Kaloba® gyógyszerekben is megtalálható.

A Pelargonium sidoides kalandos úton került be az európai gyógyszerkincsbe. A dél-afrikai zulu törzsek gyógyítói évszázadok óta alkalmazzák a pelargonium sidoines főzetét a légúti fertőzések gyógyítására. A Kaloba terméknév a zulu nyelv „UmKhulane” és „uHlabo” fogalmaiból származik, amelyek „erős köhögés”-t jelentenek. A 19. század végén az angol Charles H. Stevens őrnagy, aki tuberkulózisban szenvedett, Dél-Afrikába utazott, ahol e hagyományos törzsi gyógymód segítségével kigyógyították betegségéből. Az őrnagy „Stevens’s consumption cure”, vagyis „Stevens gyógyító kúrája” néven Európába hozta a gyógynövényt. Később Németországban kutatás indult a hatékony összetevők megismerésére, a kutatás máig is folyik, számos, jól tervezett klinikai vizsgálat keretében.

A Pelargonium sidoides több, a náthát vagy más néven a megfázást kiváltó okok ellen irányuló jótékony hatással bír. A modern gyógyászatban a gyökerét hasznosítják:

  • vírusellenes,
  • immunrendszert stimuláló.

Gyógynövényi alapanyagoknál fontos az állandó minőség, amelyet csak szigorú minőségellenőrzéssel lehet biztosítani a gyógynövény termesztés és a gyártási folyamat során, melyet a Kaloba® termékcsalád előállításánál maximális körültekintéssel végzik.

  • Kaloba® termékcsalád hatékony a megfázás felső légúti tüneteire.
  • A  Kaloba® termékcsalád igazi családi gyógyszer, a tradicionális cseppeket kisgyermekeknek és idősebbeknek, a szirupot gyermekeknek, a tablettát pedig serdülőknek és felnőtteknek ajánljuk!
  • A Kaloba® termékcsalád tagjainak napi adagolása a következő:

Kaloba megfázásra adagolás