×

Hogyan lehetek érintett?

Vannak olyan tényezők melyeket befolyásolhatunk, illetve léteznek rizikófaktornak számító adottságok.

Canephron_1

Befolyásolható okok

Elsőként kell megemlítenünk a hüvelyi mikroflórát, mely antibiotikum használata után felborulhat, a hüvely savas közege, a pH megváltozik. Ez azért fontos, mert a hüvelyflóra részét képező lactobacillusok száma lecsökkenhet, ami nemcsak kellemetlen, égő érzéssel, hüvelyfolyással jár, hanem ezáltal a hüvely védekező képessége, a kórokozókkal szemben legyengül, teret adva a bakteriális és gombás fertőzéseknek. Lényeges, hogy a hüvelyflórát lactobacillus tartalmú készítménnyel regeneráljuk.

Mindennapi intim higiénénk részét képezik az intim zuhanyok, mosakodó készítmények. Sajnos még mindig kevesen tudják, hogy ezen termékek gyakori használata a fentebb részletezett, érzékeny közegre negatív hatással lehet. A folyamatos irrigálás így felboríthatja a hüvely baktériumflóráját.

Lényeges, hogy ha már megtörtént a baj, érezzük a hólyaghuruttal járó kellemetlen tünetek valamelyikét, időben kezdjük el alkalmazni a Canephron-t, mely a hatékony növényi összetevőknek köszönhetően segít a bajban.

Rizikófaktor

A vastagbélben természetesen jelen lévő E. Coli baktérium az anatómiai elrendezés miatt, - a végbél, húgycső és a hüvely nyílása közel helyezkedik egymáshoz - könnyen átjuthat a húgycsőbe, mely ideális táptalajt biztosít a kórós sejtszaporulat elburjánzáshoz. Emellett a nők rövidebb húgycsővén keresztül könnyebben jutnak fel a baktériumok a hólyag felé.

A hölgyeknél a gyakori partnerváltás és az aktív szexuális élet is rizikófaktornak számít, így ebben a körben a húgycső és húgyhólyag gyulladása is gyakoribb.

A felsorolás részét képezi az időjárás is, ugyanis a hideg, téli hónapokban amikor az alhasi tájék jobban ki van téve a lehűlés veszélyének, a hólyag védekező rendszere könnyebben legyengülhet.

A változó korba lépve, fokozott figyelemmel kell kísérni a test megváltozott működését. A menopauza következtében az ösztrogén szint lecsökken, gyengül a húgyhólyag, mely a vizelet tárolásáért felel, valamint a húgycső is, ami az elvezetésben játszik szerepet. Ezen felül a hüvelyhám vastagsága is csökken, a vékonyabb hámréteg következtében a fertőzések kialakulásának esélye (bakteriális, gombás) is fokozódik.

 

  • Garantált minőségű növényi eredetű hatóanyagokat tartalmazó gyógyszer
  • 12 éves kortól alkalmazható

 

Vissza