×

Hurutos köhögésről

 

Bronchipret

 

 

Mivel a bőséges mennyiségű váladék miatt a légutak átjárható keresztmetszete csökken, és ez a kórokozók szaporodásának a melegágya, így a cél a nyák felszakítása és a felköhögés elősegítése, ezeknek a céloknak a Bronchipret® eleget tesz!

 

A köhögés időtartama szerint lehet akut, azaz három hétnél rövidebb ideje fennálló köhögés. Ez a típus jól gyógyítható gyógyszertárban recept nélkül kapható szintetikus vagy gyógynövény alapú gyógyszerekkel, mint például a gyógynövény hatóanyagú Bronchipret®. A váladékot elfolyósító, hurutoldó és köptető készítmények nagy része szintetikus, azaz kémiai gyógyszer, ezek a gyógyszerek a tüneteket csillapítják, viszont a betegség okát – a vírusfertőzést – nem tudják befolyásolni.

 

A recept nélkül kapható patikai gyógyszerek között megtalálhatóak a fitoterápiás, gyógynövény hatóanyagú gyógyszerek is, amelyek ugyancsak hatékonyan alkalmazhatók a hurutos köhögés csillapítására, ilyen például a Bronchipret®A gyógynövény kombinációk, vagyis a több gyógynövényt tartalmazó gyógyszerek hatása mind a szintetikus köptetőknél, mind a csak egy gyógynövényt tartalmazó gyógyszereknél összetettebb is lehet.

A Bronchipret® gyógynövény kombinációt tartalmazó fitoterápiás gyógyszer.

 

Olvasson bővebben a BRONCHIPRETRŐL®>>> 

 

Számos kakukkfű, kankalin vagy borostyán tartalmú étrend kiegészítő is vásárolható akár a gyógyszertárakon kívül is, fontos azonban tudnunk, hogy az étrend kiegészítők csak a hagyományos étrend kiegészítésére szolgálnak és nem gyógyítanak! Ezek az étrend kiegészítők nem azonosak a gyógyszerként regisztrált Brochiprettel®! Ez még akkor sem igaz, ha ezekre az étrend kiegészítőkre bizonyos gyógyhatást írnak le a reklámok! Az étrend kiegészítőknél TILOS a terméknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni, mivel ezek nem bizonyítottak!

 

Olvasson bővebben az Étrend-kiegészítőkről>>> 

 

Fontos tudnunk, hogy tilos a hurutos köhögés csillapítása száraz (azaz köpetürítéssel nem járó) köhögésre való köhögéscsillapító szerekkel. Ugyancsak ne alkalmazzunk egyidőben köhögéscsillapító és köptető szereket!